| Author |
Message |
stargate
Administrator

|
|
Zaključek ŠHL |
|
Poročilo z zaključka šolske hokejske lige 2009/10 v telovadnici na EGSŠ v Radovljici
V sredo, 23. decembra se je s tekmo za tretje mesto in finalom zaključila ŠHL na EGSŠ. V ligi je sodelovalo 13 razrednih ekip, ki so bile razvrščene v štiri predtekmovalne skupine kjer so odigrali po sistemu vsak z vsakim. Zmagovalci skupin so se uvrstili v polfinale, kjer so odigrali po sistemu A:C in B:D. Poraženci teh dveh tekem so nato odigrali za skupno 3. mesto, zmagovalci pa v finalu za skupno 1. mesto v ligi Poudariti je potrebno, da so pri vodenju celotnega projekta sodelovali dijaki vseh razredov, ki so se lige udeležili. Sami so napisali pravila igre in izvedbe lige. Opravljali so vloge sodnikov, zapisnikarjev, organizatorjev tekmovališča, statistikov, fotografov, novinarjev. Oblikovali so spletni forum o ligaškem tekmovanju, izbirali najboljše igralce, strelce, podajalce, vratarje, branilce. Lahko rečemo, da so projekt sprejeli in naloge opravljali z veseljem. Kot učitelj mentor sem bil prisoten na vseh tekmah, bilo jih je 30. Po potrebi sem bil tudi v vlogi sodnika ali zunanjega opazovalca, razsodnika pri kočljivih primerih v igri. S pomočjo Športne zveze Radovljica sem poskrbel za tri pokale za ekipe in štiri pokale za igralce z ustreznimi podnapisi. Uvod v letošnjo ligo je bila repriza lanskoletnega finala med 4GA in 4GB razredom na dnevu odprtih vrat šole. Poleg tega bomo poskušali na turnir povabiti sosednje šole. Dvoranski hokej smo predlagali kot enakovreden šport na tekmovanjih srednjih šol na državnem nivoju. Gre za igro, ki jo imajo dijaki zelo radi in ne zahteva posebnega predznanja. Rekviziti se razlikujejo od bolj poznane flor-ball igre. Priprava igralne površine je preprostejša. Poleg palic in žogice potrebujemo le še dvoje malih vrat.
In še rezultati zaključka lige: za tretje mesto; 2MA : 4GA 1:7 za 1. mesto; 4GB : 2EA 3:0
- 4GB
- 2EA
- 4GA
Najboljši vratar: Bajželj Matej Najboljši strelec: Burazin Tevž Najboljši branilec: Prešeren Rok
Zapisal: Jože Brezavšček, prof.

|
|
| Mon 11 Jan - 10:22 |
|
 |
|
|
|